Régi mobiltelefonok újrahasznosítása

Magyarországon 2012-ben több, mint 2 millió új mobiltelefont adtak el. A RENDO felmérése szerint a lecserélt készülékek 68%-a a fiókba kerül, ahol értéküket gyorsan elveszítve, előbb-utóbb elektronikai hulladékká válnak. Ezek a készülékek azonban olyan értékes fémeket és egyéb anyagokat tartalmaznak, amelyek az új készülékek gyártásához nélkülözhetetlenek, de csak drágán és környezetszennyező módon lehet őket újra kitermelni. Az Ön fiókjában lévő mobiltelefon szinte 100%-ban újrahasznosítható és az új készülékek gyártása során felhasználható.

 

A felmérés szerint a készülékek további csaknem 10%-a egyenesen a háztartási szemétben landol. A készülékben található veszélyes anyagok a szeméttelepre jutnak és lerakásukat követően hosszú ideig szennyezik a talajt és a vizeket. Soha ne dobja ki mobilját!

 

A RENDO gondoskodik róla, hogy a hozzá beérkező régi, értéket már nem képviselő vagy hibás mobiltelefonok újrafelhasználásra kerüljenek, vagy ha már menthetetlenek, környezetbarát módon újrahasznosítsák őket.